De juiste uitstraling voor jouw bedrijf

Ontwikkeling visuele identiteit

Past jouw huidige logo en huisstijl nog wel bij je onderneming? Wil je een geheel nieuw logo met bijpassende huisstijl of ga je liever voor een subtiele restyling?

Wij ontwerpen pakkende logo's en huisstijlen en ontwikkelen daarmee jouw nieuwe visuele identiteit. Wij leveren huisstijlen van klein tot groot. Van een compacte huisstijl voor beginnende ondernemers tot uitgebreide huisstijlen voor grotere organisaties en projectstijlen voor o.a. nieuwbouwprojecten.

Een creatief ontwerp op zoek naar de essentie

Logo ontwerp

Het logo is het gezicht van jouw bedrijf, onderneming of product en kan bestaan uit de naam, een onderschrift en beeldmerken. Met het ontwerpen van jouw logo gaan we op zoek naar de essentie.

We beginnen met een selectie van kleuren en de keuze van het juiste lettertype. In elk font heeft jouw bedrijfsnaam een andere vorm en uitstraling. Dit gevoel moet matchen met wat jij wilt uitstralen. We ontwikkelen een concept dat opvalt en herkenbaar is en verwerken dat in meerdere conceptvoorstellen.

Praktisch gezien moet een logo toe te passen zijn in verschillende formaten, kleuren en achtergronden. Deze eisen zijn voor ons een standaard onderdeel van het ontwerpproces.

Flexibel in vorm, eenduidig in uitstraling

Huisstijlontwikkeling

De kracht van een goede huisstijl of projectstijl is een flexibel visueel systeem dat eenduidig toegepast kan worden in alle middelen. Met een doordacht basisstramien maken we de huisstijl schaalbaar voor alle formaten. Dit grid, een veelzijdige basis-lay-out en kleursysteem bieden talloze mogelijkheden voor variatie. 

Voor een huisstijl gaan we ook op zoek naar het ‘verhaal’. We ontwerpen specifieke huisstijlelementen om jouw huisstijl een geheel eigen en herkenbaar gezicht te geven. Zo wordt je huisstijl onderscheidend ten opzichte van de rest.

De huisstijlregels vastgelegd

Huisstijlhandboek

Een nieuwe huisstijl moet natuurlijk consequent verder uitgerold worden. Om te zorgen dat alles wat bedacht is ook goed toegepast wordt leggen we de basisregels van de huisstijl vast. 

Alle onderdelen van de huisstijl zoals o.a. logo, lettertypes, kleurgebruik, lay-out, typografie maar ook specifieke middelen en het beeldgebruik worden beschreven en voorzien van voorbeelden. Wat mag wel en wat zeker niet wordt zo overzichtelijk vastgelegd.

Dit kan als gedrukt of geprint handboek of pdf. Maar tegenwoordig steeds meer online, op een al dan niet afgeschermde website. Het voordeel hiervan is dat wijzigingen of aanvullingen makkelijk door te voeren zijn en bestanden toegevoegd kunnen worden. Jouw huisstijlhandboek is zo altijd up-to-date.

Levendig consistent, eenduidig creatief

Implementatie huisstijlmiddelen

Als de basis huisstijl bepaald is en de huisstijlrichtlijnen 'vastgelegd' zijn beginnen we met de implementatie van alle huisstijlmiddelen. Briefpapier, enveloppen, visitekaartjes, folders, brochures, vlaggen, servies, noem maar op, wij ontwerpen een reeks van voorstellen waaruit gekozen kan worden. In de uitwerking verfijnen we de voorstellen tot het definitieve ontwerp akkoord is.

Door het consistent maar creatief toepassen van de regels zorgen we er voor dat alle middelen er anders uit zien maar wel perfect bij elkaar passen. Zo creëren we een eenduidige maar levendige huisstijl. De technische opmaak zit bij ons goed in elkaar en onze gedegen kennis van alle productietechnieken voorkomt fouten in de productie.

Een zorgeloze productie van huisstijlmiddelen

Huisstijlproductie

Naast onze ruime kennis en ervaring met het ontwikkelen van huisstijlen weten we ook alles van de productie. Drukwerk, gevelreclame, bewegwijzering, wagen belettering, signing, we kennen het door en door zodat we nooit voor grote verrassingen komen te staan.

Voor alle uitingen kunnen we putten uit een grote groep hoogwaardige productiebedrijven en leveranciers. Online middelen maken we geheel in eigen huis. Zodoende heb je altijd het beste kwaliteit en resultaat.